star

Ce inseamna trading la pariuri sportive?

Asa cum explicam in articolul cu betting exchange si bursa de pariuri, oscilatiile cotelor pe evenimente sportive joaca un rol cheie la fel ca pretul pe actiuni din bursa. In acest articol am promis ca vom explica in detaliu tot ce inseamna trading-ul in pariuri.

Ce reprezinta trading-ul in lumea pariurilor sportive?

Cea mai simpla explicatie a trading-ului este practica de a plasa doua pariuri contrare pe acelasi eveniment sportiv. Motivul este evident: Scoaterea de profit de pe urma acestuia. Spuneam in articolul cu Betting Exchange ca toata frumusetea in acest domeniu de trading este ca nu ne pasa ce echipa castiga.

Cum functioneaza trading-ul in pariurile sportive?

“Schimburile” sportive functioneaza pe acelasi sistem pe care se bazeaza pietele financiare. Brokerii (in cazul nostru pariorii) din toate colturile pariaza intre ei iar arbitrul este Betfair Exchange, casa de pariuri licentiata pentru Betting Exchange in Romania.

Casa de pariuri pune la dispozitie platforma la pachet cu mii de meciuri si informatie detaliata in schimbul unor comisioane (5% din castiguri). Daca in cazul unei case de pariuri obisnuita in care pariem contra casei, in betting exchange si in trading avem optiunea de a pune pariuri de tip LAY si pariuri de tip BACK (vezi articolul Betting Exchange si explicatia pariurilor Lay si Back).

Strategii de trading la pariuri.

Deschiderea pariului online trebuie sa vina cu un motiv puternic ce ne garanteaza asteptarile ca “pretul” cotei va fluctua sau cel putin va egala ambele pariuri pe care le vom plasa. Un exemplu bun este un meci de fotbal in care pariem pe victoria echipei mai slabe in speranta ca vor face o figura frumoasa pentru ca apoi sa schimbam “tabara” catre favorita.

Un trade bun se poate face chiar si inainte de inceperea unui meci de genul Liverpool vs Norwich. Primul pas: Un pariu Lay pe Liverpool la cota de 1.21, plasat cu 24 de ore inainte de start. Pasul doi: Un pariu “Back” la cota de 1.40 atunci cand stirile din echipa ne dezvaluie faptul ca Mohammed Salah sau Sadio Mane vor lipsi sau vor incepe pe banca de rezerve.

Drumul catre profit nu este simplu.

Exista o sumedenie de factori ce influenteaza posibilitatea de a scoate profit din trading. In primul rand sportul la care se face trading, suma de bani pe care sunteti pregatiti sa o investiti, cunostintele si viteza in luarea deciziilor. Trading-ul este o lume in care nu foarte multi vor reusi sa ajunga in pozitii superioare si din care sa scoata bani. Pasii esentiali de urmat si intrebarile la care trebuie sa ai un raspuns sunt:

  1. Alege un sport la care te pricepi cel mai bine. Cat de mult intelegi regulile si limitele impuse de disciplina respectiva. Cat de bine cunosti fotbalul, echipele, jucatorii. Esti la curent cu toate stirile care pot influenta un meci?

  2. Pe ce parte a fotbalului te vei implica mai mult? Esti pasionat de pariuri cu handicap? Pariuri la goluri? Pariuri simple in care alegi doar victoria sau egalul?

  3. Vine scump si cumpara ieftin. Pentru ca de fapt asta este ideea de baza a trading-ului si a jocului la bursa in general.

Intr-un articol viitor vom vorbi si despre scalping si ce inseamna el in trading-ul cu pariuri sportive. Pana atunci, nu uitati sa pariati responsabil!