star

Exista pariuri sigure?

Exista pariuri sigure? Desi teoria pariurilor sigure poate parea “trasa de par”, acestea exista de ceva timp. Arbitrajul in pariuri, cunoscut si sub denumirile de arbitrage betting sau sure bets, reprezinta o sursa de castig pentru pariorii experimentati. Metoda de arbitraj nu este insa agreata de casele de pariuri si de asemenea nu va garanta faptul ca un parior se va imbogati instantaneu.

Ce este un pariu sigur (sure bet)?

Pe scurt, un sure bet sau pariu cu arbitraj, reprezinta o sursa sigura de venit pentru pariori indiferent de rezultatul unui eveniment sportiv. Acestia cauta cote de la diferite case de pariuri care ulterior comparate, vor dezvalui o nota discordanta.

Exemplu de pariu tip arbitrage

Sa presupunem ca avem un meci de tenis in care Rafael Nadal si Novak Djokovic sunt adversari. Doua case de pariuri (Betfair si Betano ca exemplu), vor oferi cote de genul:

Casa de pariuri

Nadal

Djokovic

BETFAIR

1.25

3.90

BETANO

1.43

2.85

Ideea de pariere tip arbitrage este sa gasim cote la diferite case de pariuri unde suma tuturor posibilelor rezultate sa fie sub 1, ceea ce semnaleaza ca respectivele case de pariuri se contrazic in privinta rezultatului. Astfel de discrepanta se poate folosi pentru obtinerea de profit.

Sa luam ca exemplu un pariu pe Nadal la Betano cu cota 1.43 si un pariu pe Djokovic la Betfair cu cota 3.90 unde avem formula:


Un pariu de 100RON pe favoritul meciului (pariu pe Nadal la Betano) si un pariu de 36.67RON (100 / (1.34/3.9)) pe Djokovic la Betfair, rezulta in profit pentru parior.

In cazul in care Nadal castiga, avem pariu de 100 cu 1.43 cota ceea ce inseamna 143 RON castigati de la casa de pariuri Betano.

In cazul in care Djokovic castiga acel meci, 36.67RON pariati pe cota de 3.9 returneaza exact aceeasi suma de 143RON de la casa de pariuri Betfair.

Ce se intampla mai exact? Am fi investit 136.67RON dar am fi colectat in total 143RON, astfel obtinand un profit de 6.33 (adica 4.6% profit), indiferent de cine ar fi iesit castigator din respectivul meci de tenis.

Pariu sigur (sure bet) in cazul unui meci de fotbal.

Exista desigur si evenimente sportive, in cazul de fata fotbalul, unde putem avea 3 posibile rezultate ale unui eveniment. Presupunem ca avem un buget de 100RON/EURO/DOLARI de investit in toate cele trei posibile rezultate ale unui meci.

Sa luam ca exemplu fictiv un meci de fotbal intre rivalele FCSB si DINAMO in care oportunitatea ne surade si avem urmatoarele cote:

Casa de pariuri

FCSB

EGALITATE

DINAMO

BETANO

1.95

4.10

5.45

BETFAIR

1.85

4.15

5.55

STANLEYBET

1.89

4.20

5.40

Observam cotele bolduite ca fiind cele mai profitabile variante pentru pariere le avem la respectivele case de pariuri; La Betano pentru victoria FCSB-ului, Betfair pentru victoria celor de la Dinamo si Stanleybet care ne ofera cea mai buna cota in caz de egalitate.

Cum pariem la sigur pe acest meci de fotbal?

  • Incepem cu victoria FCSB-ului si plasam un pariu de 55.08 la Betano.
  • Pariem 19.35 pe victoria celor de la Dinamo prin intermediul casei de pariuri Betfair.
  • Restul banilor ramasi, adica 25.57 ii pariem pe egalitate la casa de pariuri Stanleybet.

Indiferent de rezultatul acestui meci, am fi obtinut un profit de minim 7.39 RON datorita cotelor avantajoase:

  • Daca FCSB ar fi castigat: la o cota de 1.95 si o miza de 55.08 am fi obtinut 107.41 RON.
  • Daca Dinamo ar fi castigat: la o cota de 5.55 cu o miza de 19.35 am fi obtinut 107.39 RON.
  • Daca meciul s-ar fi terminat la egalitate: la o cota de 4.20 cu o miza de 25.57 am fi obtinut 107.39.

Arbitrajul la pariuri si riscurile asociate.

Inainte de a va aventura in lumea arbitrajului de pariuri, este bine sa verificati pe cat de mult posibil cotele si sa va faceti bine calculul matematic. Luati-va in calcul si faptul ca o casa de pariuri poate schimba cotele meciurilor de mai multe ori, viteza de reactie si luarea unor decizii pripite va pot “arde” la buzunar daca nu sunteti foarte atenti. Pentru a verifica cotele va recomandam sa folositi comparatoare de cote online, precum BetBrain. Asa puteti gasi usor cele mai bune cote dar va trebui sa faceti calculul manual. In acelasi timp, puteti gasi si servicii premium care iti calculeaza automat toate surebeturile disponibile in piata.

Casele de pariuri folosesc diferite sisteme pentru a se proteja cat mai bine impotriva acestor tipuri de “brese” ale cotelor prea favorabile, insa retineti ca intotdeauna exista o sansa sa profitati de pe urma acestei metode. Si pentru ca veni vorba de casele de pariuri, asa cum mentionam si la inceputul articolului, acesstea nu agreaza acest tip de actiune.

Este bine sa fiti precauti deoarece va puteti trezi cu conturi sau pariuri suspendate ori limitate.

Cel mai recomandat este sa cititi cu atentie paginile cu termeni si conditii plus paginile cu regulamente. Pana atunci, va dorim mult noroc si nu uitati sa pariati responsabil!